promocijanet.com

Switch to desktop Register Login

Politika

 

 

SVI SMO NA ISTOM BRODU...plovimo istim morem...ali nismo isti...i nemamo isti cilj

Razmišljajuči kako početo pisati članak koji se tiče politike došao sam do zaključka da zapravo samo nam vrijeme ( vremenska prilike idu na ruku) bar je to tako u Zagrebu gdje se temparatura vrti od -3 do +9 stupnjeva Celzija! Sve drugo nam baš ne ide od ruke bar se meni tako čini! A možda sam u krivu,možda ne vidim i ne čujem dobro ili ne osjećam!?

Tko će ga znati!? Samo znam da moram zaraditi novac za kruh svakodašnji,a to je sve teže, jer taman kada posmisliš da si zaradio neki novac ustanoviš da te je poslovni partner o kojem si imao visoko mišljenje i glumio finoću dok nije od tebe dobio ideju za posao i (uzeo, ukrao ) ti  robu i onda si ustanovio da je finoća nestala i prestala,jer on misli da je svoj cilj postigao!

On misli da robu i ideju ne treba platiti jer živi u zemlji u kojoj misli da je sve dozvoljeno!  Ima samo jedan mali problem jer tako ne misli i ona druga strana koja ideju za posao nije nikom ukrala već je na ideju došla svojim muktrpnim svakodnevnim poštenim radom kao i do robe koju je poslovni partner (otac i sin) uzeo (otuđio, ukrao) bez dozvole i obavjesti unaprijed smišljenom planom kako doći do novca bez rada koristeći tuđe znanje, rad i vrijeme! I sada me pitate što s tim ima politika? Pa eto mislima da je to jedan mali segment života koji nam određuju politika i političari kroz donošenje zakonskih i podzakonskih akata i da zapravo bez obzira na iznos ( ovom slučaju radi se o 14.000,00 kn za robu,a za ideju teško je procijeniti koliki je iznos) opisana radnja ima samo jedno ime „kriminal“! I zapravo vlasnik ideje i robe je kriminalac a otac i sin su pošteni ljudi!!!!! Zašto? Iz prostog razloga jer vlasnik robe je prodavao robu da bi mogao platiti troškove najma prostora, energenta, troškove telefona i mobitela, da bi imao za svakodnevni život i za platiti troškove poslovanja i stanovanja,a zapravo ostao je bez robe,bez ičega, nije dobio plaćenu robu, ne može podmiriti nastale troškove, nema ni za taksu za ovrhu ili tužbu, a kamoli za javnog bilježnika ili odvjetnika i što mu preostaje......?

A otac ( 50 god. )i sin (25 god.) smišljaju nove prevare, jer oni su ugledni članovi društva, sa dobivenom idejom obilaze velike i male uspješne tvrtke, županije i gradove  u kvalitetnom osobnom automobilu da bi preko svojih poznanstava došli do Sponzorstva i da bi kroz dobivanje sponzorstva ugrabili novac prikazujući da organiziraju takmičenja osnovoškolaca! Da nije tragično bilo bi komično.......!?

I to je politika!!! Politika proizišla iz krivog ponašanja i krivih odnosa!Ili se to meni samo čini?