promocijanet.com

Switch to desktop Register Login

Umjetnost svakodnevnog komuniciranja

 

 

Kako vam mogu pomoći?

Razmišljao sam dugo da li napisati ovaj članak ili ne? Odlučio sam da ga napišem iz razloga što mislim da bi mnogo stavari u svakodnevnoj međusobnoj komunikaciji trebalo promjeniti.

Kada uđete u trgovinu, ljubazni prodavač vas pozdravi i pita: „Kako vam mogu pomoći“?

Kada nazovete npr. Osiguravajuću kuću s druge strane slušalice začujete , dobar dan „Kako vam mogu pomoći“? Dođete u banku na šalter, ljubazna službenica dočeka vas s dobar dan, „Kako vam mogu pomoći“?  Dođete u trgovinu tekstila, prhrambenih artikala i opet ljubazan glas prodavača: “Dobar dan, kako vam mogu pomoći“  ? I ja razmišljam kako to nama sve te osobe pomažu?

Kada te netko sretne na ulici pozdravi vas s dobar dan i pita te: „ Molim vas da mi pomognete, znadete li gdje je ta i ta ulica“? ili „Dobar dan, molim vas kako doći do te i te ustanove, bolnice, najbližeg, bankomata, s kojim tramvajem trebam iči da bi došao do tog mjesta  i slično“?

Kada vas osoba tako ljubazno pita vi joj pomognete, potrudite joj se odgovorite gdje je to što traži, uputite je, a ako treba i s njom odete do mjesta  ustanove ili što je tražila!

Osoba vam se zahvali lijepo se pozdravite i ona ode zadovoljna jer je našla ono što je tražila,a vi ste zadovoljni jer ste nekome pomogli!Jeste li tu POMOĆ NAPLATILI? Sigurno niste, nije vam palo na pamet, osim što ste dobili osmjeh i zahvalnost  u riječima!I sada si ja dalje mislim što bi se dogodilo da dođem u trgovinu, banku, osiguravajuće društvo i svi me dočekuju s dobar dan, kako vam mogu pomoći?

Prića prva: Ja u trgovini izaberem hlaće, vestu (džemper), košulju, kaput ili vjetrovku, odem u garderobu presvućem se, lijepo prošetam trgovinom i krenem k izlazu, a ono krik ljubazne (nije više ljubazna) prodavačice....držte lopova!

Prića druga: Dođem u banku na šalter dočeka me ljubazna šalterska službenica i zapjevuši . Dobar dan, kako vam mogu pomoći“?, kažem joj da trebam nešto novca, ona meni gurne da ispunim i ispišem onaj obrazac za podizanje novca, ja ga ispišem i vratim joj ga, ona se ljubazno smiješi uzme obrazac, gleda obrazac pa gleda mene,pa opet obrazac pa mene,a smješak polako nestaje sa lica i najednom histeričnim,nervoznim glasom povika. Čuuuvvvvaaaarrrrrrrrr!!!I dodje čuvar i ona kaže čuvaru izvedite ovog čovjeka i pozovite policiju neka ga oni vode kuda znaju i trebaju! Čuvar ju pita pa što je napravio, ja vidim da je čovjek miran i da ništa nije napravio,a ona njemu pokaže obrazac za podizanje novca na kojem piše:“Molim vas pomozite mi sa 50,00 kuna, nisam već nekoliko dana ništa jeo“! I izvedu jadnog čovjeka bez da su mu pomogli, jer kažu nisu ustanova da pomažu već oni svoje usluge naplaćuju!

Prića treća: Dođete u osiguravajuće društvo, dočeka vas ljubazni službenik  osiguranja s „dobar dan,kako vam mogu pomoći“?Vi mu objasnite da imate automoil kojeg treba osigurati kako bi mogli produžiti registraciju. On vas ljubazno zamoli osobnu iskaznicu, prometnu dozvolu i knjižicu automobila, staru policu i lijepo ode i sve vam pripremi, novu policu, zeleni karton, vraća vam vaša dokumenta i pita: „Kako će te to platiti? Gotovinom, karticom na rate, čekovima (izrecitira od kojih banaka primaju čekove), a vi ga gledate, gledate i mislite si svoje.Pita on vas slušate li vi njega,a vi kažete svakako da vas lušam,a službenik sve nervozniji, smješka više na licu nema i opet va pita:„ Pitao sam, kako će te to platiti“? Vi ga gledate i mrtav hladan kažete „neću platiti, nemam s čim“ , a njemu pjena na usta i krik.Čuuuvvvvaaaarrrr!(Portir ili kako već se zovu današnji zaštitari?) Dođe čuvar i pita službenika, recite gospodine,a on će: Vodite ovog čovjeka, došao je s namjerom da nas prevari, došao osigurati automobil a nema s čim platiti, pa nismo mi dobrotvorna ustanova koja pomaže!  Mi smo ustanova koja pruža usluge i naplaćuje ih! I tako redom će se dogoditi kuda god pošli svi će vas dočekati da vam pomognu,samo je pitanje kako? Nekima ne pada na pamet da svoju pomoć naplaćuju,a drugi vas dočekuju s pitanjem „Kako vam mogu pomoći“? Ali tu vam „pomoć“ naplaćuju, pa zar je to onda POMOĆ? Možda imaju pravo, pomažu vam uzeti iz džepa posljenju lipu, a da im uopće nije neugodno,pa uostalom to je i njihov posao da pružaju usluge i da ih naplaćuju!Pa zar onda nebi bilo bolje, jednostavnije, ispravnije i iskrenije da vas ili nas dočekuju s

„DOBAR DAN!ŠTO MOŽEMO UČINITI ZA VAS DA BUDETE ZADOVOLJNI“?!

Da vam je od početka jasno da prodavač, službenik treba svoju uslugu naplatiti, ali onda neka se poslodavci potrude da educiraju  svoje djelatnike kako bi se pravilno odnosili prema svojim kupcima!  Kada vam se pomaže i usluga pruža kao pomoć onda neka to bude besplatno i  s osmjehom i od srca! Kada vam se usluga naplaćuje onda neka to bude s ljubaznošću, s osmjehom i vas kao kupca i onoga tko vam pruža uslugu (prodavača, službenika ili nekog drugog djelatnika ) da osjetite zadovoljstvo kupovanja i pružanja usluge!                                                                                                                                                                                                                                  Neka u Hrvatskoj naši uslužni djelatnici počnu se drugačije ponašati jer nije baš sve sa tzv. zapada dobro, sve najbolje! Tamo gdje se usluga naplaćuje neka nas dočekuju sa:

DOBAR DAN! ŠTO MOGU / MOŽEMO UČINITI ZA VAS DA BUDETE ZADOVOLJNI!?

Tamo gdje nam se pomaže bez naknade, BESPLATNO, gdje nam pružaju pomoć neka nas dočekuju:

DOBAR DAN!KAKO VAM MOGU / MOŽEMO POMOĆI!

Ovaj članak sam napisao da kažem da nije samo Marketing prodati klijentu oglasni prostor u medijima ( a zapravo nažalost sve se svodi na to) već je Marketing  i edukacija djelatnika na svim nivoima i još daleko i mnogo više što stvara prepoznatljiv Brand!Svi oni koji budu promjenili i prihvatili promjenu u svakodnevnom komuniciranju i upotrebljavali naš prijedlog :

„DOBAR DAN! ŠTO MOGU / MOŽEMO UČINITI ZA VAS DA BUDETE ZADOVOLJNI“!?

neka se sjete i ako im to što znaći neka svoj prilog daju u bilo koju HUMANITARNU AKCIJU- recimo za  bebe ili za neke uređaje za dječije bolnice – dječije odjele!Ja se na tome zahvaljujem i u njihovo i u svoje ime!

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.