promocijanet.com

Switch to desktop Register Login

Ako se ne seksamo, agresivni smo!

 

 

Kada smo previše napeti i pod stresom, teško rješavamo i obične svakodnevne probleme. (jlp)

Seks je deset puta bolje sredstvo za smirenje nego Valium i može vas osloboditi svakodnevnog stresa.
Kada smo previše napeti i pod stresom, teško rješavamo i obične svakodnevne probleme.

Kada ne vidite izlaz, seksajte
Seks ne utječe samo na spavanje, već ima sveopći umirujući učinak i može nam također služiti kao svojevrsno sredstvo za smirenje. Seks čovjeka smiruje. Dnevne poteškoće što su nam se činile nesavladive, nakon seksa se pokažu u drugačijem svjetlu i zato za njih lakše tražimo odgovor.  Seks rješava kako mentalne tako i fizičke poteškoće koje nas opterećuju. Lakše se borimo sa stresom. Tako neopterećeni sa većom se energijom prihvaćamo sasvim svakodnevnih problema. Pri tome čovjekova svijest i um djeluju opušteno i nisu zakočeni, kao što je to često kod uzimanja tableta.Sanjarenje i opuštenost posljedice su seksa.

Kako djeluje uspavljujuća terapija sa seksom?
Kada se seksamo, u tijelu se oslobađaju veće količine oksitocina. Oksitocin opušta mišiće i smanjuje stres. Oksitocin se ne izlučuje samo za vrijeme seksa, već također i tijekom spavanja kada se nađe u tkivu zajedno s melatoninom koji se izlučuje u REM fazi. Prolaktin je tvar, koja se kod muškaraca izlučuje za vrijeme orgazma, a u još većim količinama za vrijeme spavanja. Prolaktin je krivac što su muškarci poslije seksa više umorni od žena i trebaju neko vrijeme za oporavak. Zanimljivo je da se prolaktin poslije samozadovoljavanja izlučuje u četiri puta manjem opsegu. Seks također i ugodno umara.Seks nas oslobađa i daje novu energiju.
Ako se ne seksamo, agresivni smo
Premalo seksa uzrokuje brojne blokade, neravnotežu i napetosti u tijelu, što vode u nemirno, nepostojano, čak agresivno ponašanje. Puno ljudi rješava taj problem sportskim aktivnostima ili meditacijama. Za seks ćemo teško naći prikladniju i ugodniju zamjenu.Borilačke vještine su, pri rješavanju napetosti, alternativa spolnosti.
Popratni učinci tableta i seksa
Pospanost je samo jedan pozitivan popratni učinak seksa. Njegovi popratni učinci su uglavnom pozitivni - ako se naravno ne prihvatimo ekstremnih spolnih aktivnosti, kod kojih se možemo povrijediti. A seksom se opuštaju mišići, popusti napetost u živcima, iščeznu mogući bolovi, zaiskri se pogled. Za razliku od tableta, seksom se teško možete predozirati. Sredstva za spavanje ili smirenje mogu imati, u cjelini gledano, vrlo negativne učinke na cijelo ljudsko tijelo i aktivnosti. Smanjimo stoga uporabu tableta i radije se prepustimo spolnosti.

 

Preuzeti članak sa Bloga gospođe Štefica Regvar